Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe placuszki

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 300 ml
jajko 1
mleko 1/4 szkl
cukier brązowy 4 łyżki
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe placuszki

Jajko roztrzepać razem z cukrem, dodać mleko i pure z dyni. Wszystko połączyć. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i roztopione przestudzone masło. Wymieszać do uzyskania gęstego ciasta. Smażyć na patelni z powłoką nieprzywierającą na najmniejszym palniku. Placuszki szybko się rumienią jeśli damy zbyt duży płomień. Można posypać cukrem pudrem albo zjeść same. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 23.01.2014 23:14
smaczne :)
czekoladka_m 23.01.2014 21:35
wyglądają po prostu idealnie!
Ola1young 10.12.2013 16:30
bardzo apetyczne :)
gosia56 20.11.2013 08:24
na pewno pyszne placuszki
ONY_za_kare 07.11.2013 13:39
chętnie bym zjadł takie
dwa pokoje z kuchnią 07.11.2013 12:53
muszę przetestować, koniecznie!
gusia1000 06.11.2013 21:07
Są godne polecenia.
Alex_M 06.11.2013 15:52
o tak, jeszcze takie placuszki muszę zrobić ! :)
IwonaDD 06.11.2013 08:55
pychota !!!
Kasia35 06.11.2013 07:34
dzisiaj wypróbuję
babajaga1969 06.11.2013 00:04
wyglądają na pyszne
Łucja 05.11.2013 22:00
świetne placuszki :)
Gary Michy 05.11.2013 20:57
Mega puszyste, super! :)
elka72 05.11.2013 19:52
Dynia królową na naszych stołach tej jesieni.Placuszki cudne:)
Luka Li 05.11.2013 19:45
jakie puszyste!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak