Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dyniowe pesto ze schabowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nasiona dyni 20 dag
ser feta 10 dag
sól
mąka pszenna 1 łyżka
zioła do dekoracji
olej do smażenia 12 łyżek
schab 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: dyniowe pesto ze schabowym

Pestki dyni oczyść z łupin i włóż do wysokiego naczynia. dodaj pokrojoną w drobną kostkę fetę i 10 łyżek oleju. Całość zmiksuj na gęstą papkę.
Plastry kotletów wieprzowych oczyść, lekko ubij z obu stron, posyp solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej resztę oleju. Obsmaż kotlety z obu stron na złoty kolor.
Wyjmij kotlety, a patelnię oprósz mąką i wlej niewielką ilość wody. Całość dobrze wymieszaj i gotuj przez 10 min.
Włóż schabowe z powrotem do sosu i szybko podgrzej.
Kotlety podawaj z dyniowym pesto, udekorowane ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak