DYNIOWE PANCAKES Z ORZECHAMI

DYNIOWE PANCAKES Z ORZECHAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • puree z dyni

    250 g
  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    2 szkl
  • orzechy nerkowca

    50 g
  • cukier

    0,5 szkl
  • sól

    1 szczypta
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • mleko

    1 szkl
  • oliwa

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Do miski wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukrem i szczyptą soli.

Dodajemy jajko, oliwę oraz dyniowe puree.

Wlewamy napój migdałowy lub mleko i wszystko razem dokładnie miksujemy, aż powstanie gęste ciasto naleśnikowe.

Wsypujemy posiekane orzechy i jeszcze raz dokładnie mieszamy ( tym razem już za pomocą łyżki ).

Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

Podajemy gorące!

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kulinarna Ja 22.11.2014 10:20
super pomysł!
monikaT83 22.11.2014 08:59
mmm apetyczne śniadanko
Ola1984 22.11.2014 08:55
Uwielbiam dyniowe placuszki :)
Monika-twin 21.11.2014 22:28
Musi byc pycha.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat