Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dyniowe naleśniki z sosem bananowo-cynamonowym i twarogiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
jajko 2 szt
mleko
śmietana 30% 1 łyżka
cukier wanilinowy do smaku
cukier do smaku
sok bananowy 1 szklanka
cynamon wg gustu
cukier 1 łyżeczka
imbir szczypta
sól
dynia 2 szkl
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: dyniowe naleśniki z sosem bananowo-cynamonowym i twarogiem

Masło rozpuściłam w garnuszku, dodałam łyżeczkę cukru i pokrojoną w kostkę dynię. Dusiłam na małym ogniu aż dynia się rozgotowała. Rozgniotłam ją na jednolitą masę. Wystudziłam.
Mąkę wymieszałam z jajkami, musem z dyni, dodałam szczyptę soli i dolałam mleka.
Sok bananowy podgrzałam w rondelku, dodałam cukier, imbir i cynamon. Gotowałam na małym ogniu około 15 minut.
Twaróg wymieszałam z cukrem, cukrem wanilinowym i śmietaną.
Z ciasta naleśnikowego usmażyłam naleśniki. Każdy z nich nadziałam twarogiem i polałam sosem bananowym.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 14.12.2012 11:04
nie jadłam z dynią
luki1984 03.12.2012 21:29
wreszcie coś innego :)
Stenka 03.12.2012 08:14
ciekawy przepis
Poison1988 07.11.2012 10:58
świetne! z dyni jeszcze nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak