Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe muffiny z orzechami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3.5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczka
cukier 1 szklanka
olej 3/4 szklanki
jajko 4 sztuki
mus z dyni 24 dag
woda 3/4 szklanki
Orzechowa posypka:
mąka 1/2 szklanki
cynamon 1 łyżeczka
stopiona margaryna 1/4 kostki
orzechowy krokant 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe muffiny z orzechami

Orzechowa posypka:
Rozpuszczoną i przestudzoną margarynę zagnieść jak kruszonkę z cukrem, mąką, cynamonem i orzeszkami.
Ciasto:
W osobnej misce wymieszać na sucho przesiana mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia, cukier oraz przyprawę do piernika. Osobno zmiksować jajka z olejem, wodą i musem z dyni. Do suchych składników dolewać mokre cały czas miksując na niskich obrotach miksera.
Foremki do muffinek napełnić do 3/4 wysokości ciastem i posypać posypką.
Piec w temp. 175 st około 30 min( moje piekły się nawet 35min ze względu na wielkość)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 01.11.2012 13:04
po prostu świetne! plus za przepis!
V_kuchareczka 01.11.2012 12:18
Rewelacja
Kasnaj 01.11.2012 09:53
prezentują się rewelacyjnie
kasiaw 01.11.2012 09:40
smaczne te muffinki
Konczi 01.11.2012 09:10
extra musiały być smaczne
zolzica 01.11.2012 08:34
bardzo ładne zdjęcia, a muffinki z pewnością są przepyszne
Poison1988 01.11.2012 08:21
świetne :) i jeszcze o smaku dyni - sama pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak