Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukier trzcinowy
300 g -
jaja
4 szt. -
sól
szczypta -
mąka pszenna
300 g -
proszek do pieczenia
2 kopiaste łyżeczki -
Cynamon mielony Prymat
1 łyżeczka -
olej rzepakowy
175 ml -
orzechy włoskie
3 garście -
puree
400 dyniowe
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Jajka lekko rozbić z cukrem, dodać puree dyniowe i olej. Wymieszać składniki. Dodać przesianą mąkę, sól, proszek do pieczenia, cynamon i orzechy - zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. Masę wylać do formy wyłożonej papilotkami. Piec ok 20-25 minut. Po upływie 25 minut, sprawdzić babeczki patyczkiem, jeśli patyczek jest mokry piec jeszcze chwilę. Studzić na kratce.
Smacznego :)
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się