Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe muffinki z cynamonowym lukrem i orzechami włoskimi :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mąka 2 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
dynia 2 szklanki startej
jajko 4 sztuki
olej 3\4 szklanki

Dodatki

cukier puder 1 szklanka
cynamon Prymat 1 łyzeczka
woda ciepła 1 łyzka
orzechy włoskie 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe muffinki z cynamonowym lukrem i orzechami włoskimi :)

Kroki postępowania

1
Do jednej miski przekładamy suche składniki: mąkę, cukier , proszek do pieczenia . W drugiej misce łączymy mokre składniki :jajka, olej .
Krok 1 - Dyniowe muffinki z cynamonowym lukrem i orzechami włoskimi :) foto
2
składniki z obu misek miksujemy.
Krok 2 - Dyniowe muffinki z cynamonowym lukrem i orzechami włoskimi :) foto
3
Dynię ścieramy na drobnych oczkach i dodajemy do masy .
Krok 3 - Dyniowe muffinki z cynamonowym lukrem i orzechami włoskimi :) foto
4
Ciastem wykładamy papilotki, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
Krok 4 - Dyniowe muffinki z cynamonowym lukrem i orzechami włoskimi :) foto
5
Przygotowujemy cynamonowy lukier, łącząc cukier puder, wodę i cynamon. Na upieczone muffinki nakładamy lukier i obsypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego :)
Krok 5 - Dyniowe muffinki z cynamonowym lukrem i orzechami włoskimi :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak