Dyniowe leczo z boczniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1/3 sztuki hokaido
  • kabanos

    15 dkg
  • cebula

    3 sztuki
  • czosnek

    3 ząbek
  • pomidory

    5 sztuk
  • pieczarki

    10 dkg
  • boczniaki

    40 dkg
  • sól i pieprz

    1 do smaku
  • papryka

    1 do smaku
  • bazylia

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dyniowe leczo z boczniakami foto
Cebule obieram i drobno kroję, przesmażam z czosnkiem na oleju.
Krok 2 - Dyniowe leczo z boczniakami foto
Pomidory sparzam i obieram, następnie kroję. Dodaję do cebuli i przesmażam. Dynię obieram i kroję w kostkę, cukinię też kroję. Dodaję do pomidorów i smażę aż warzywa będą miękkie ale nie rozpadające się.
Krok 3 - Dyniowe leczo z boczniakami foto
Boczniaki i pieczarki kroję i przesmażam na osobnej patelni. Dodaję do leczo. Kabanosy kroję na kawałki i przesmażam chwilę. Dodaje do lecza, doprawiam solą, pieprzem, papryką.
Krok 4 - Dyniowe leczo z boczniakami foto
Posypuje bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edita 23.05.2017 21:48
PYSZNA zupka
Alex_M 29.04.2017 07:58
pyszne danie :)
gosia56 28.04.2017 10:27
Super pomysł ;)
sezamek 28.04.2017 07:48
fajne, lubię
Bernadeta1 26.04.2017 16:20
bardzo smaczne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat