Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe leczo z boczniakami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/3 sztuki hokaido
kabanos 15 dkg
cebula 3 sztuki
czosnek 3 ząbek
pomidory 5 sztuk
pieczarki 10 dkg
boczniaki 40 dkg
sól i pieprz 1 do smaku
papryka 1 do smaku
bazylia 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe leczo z boczniakami

Kroki postępowania

1
Cebule obieram i drobno kroję, przesmażam z czosnkiem na oleju.
Krok 1 - Dyniowe leczo z boczniakami foto
2
Pomidory sparzam i obieram, następnie kroję. Dodaję do cebuli i przesmażam. Dynię obieram i kroję w kostkę, cukinię też kroję. Dodaję do pomidorów i smażę aż warzywa będą miękkie ale nie rozpadające się.
Krok 2 - Dyniowe leczo z boczniakami foto
3
Boczniaki i pieczarki kroję i przesmażam na osobnej patelni. Dodaję do leczo. Kabanosy kroję na kawałki i przesmażam chwilę. Dodaje do lecza, doprawiam solą, pieprzem, papryką.
Krok 3 - Dyniowe leczo z boczniakami foto
4
Posypuje bazylią.
Krok 4 - Dyniowe leczo z boczniakami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 23.05.2017 21:48
PYSZNA zupka
Alex_M 29.04.2017 07:58
pyszne danie :)
gosia56 28.04.2017 10:27
Super pomysł ;)
sezamek 28.04.2017 07:48
fajne, lubię
Bernadeta1 26.04.2017 16:20
bardzo smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak