Dyniowe kokosanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    200 g
  • dynia

    100 g
  • białka

    2
  • cukier

    3/4 szk
  • mąka ziemniaczana

    1,5 łyżka
  • margaryna

    50 g
  • mleko

    2 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dyniowe kokosanki foto
Do rondelka włożyć margarynę i wsypać cukier.
Wszystko podgrzać na ogniu do roztopienia się margaryny.
Krok 2 - Dyniowe kokosanki foto
Rondelek zdjąć z ognia, wlać mleko i wymieszać.
Następnie wsypać wiórki kokosowe i startą na bardzo drobnych oczkach dynię
Krok 3 - Dyniowe kokosanki foto
i wymieszać.
Krok 4 - Dyniowe kokosanki foto
Potem ubić białka, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać i dodać do masy kokosowej
Krok 5 - Dyniowe kokosanki foto
i delikatnie wymieszać.
Krok 6 - Dyniowe kokosanki foto
Gotową masę kłaść łyżeczką na blasze wyłożonej papierem do pieczenia robiąc odstępy.
Krok 7 - Dyniowe kokosanki foto
Kokosanki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
Gotowe wystudzić na kratce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 24.10.2014 21:03
pychotka :)
Renata9 24.10.2014 18:58
super deserek zrobiłaś :-)
cukiereczek 24.10.2014 18:04
bardzo pomysłowe
jasiek 24.10.2014 17:54
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat