Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe kokosanki

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 g
dynia 100 g
białko 2
cukier 3/4 szk
mąka ziemniaczana 1,5 łyżka
margaryna 50 g
mleko 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe kokosanki

Kroki postępowania

1
Do rondelka włożyć margarynę i wsypać cukier.
Wszystko podgrzać na ogniu do roztopienia się margaryny.
Krok 1 - Dyniowe kokosanki foto
2
Rondelek zdjąć z ognia, wlać mleko i wymieszać.
Następnie wsypać wiórki kokosowe i startą na bardzo drobnych oczkach dynię
Krok 2 - Dyniowe kokosanki foto
3
i wymieszać.
Krok 3 - Dyniowe kokosanki foto
4
Potem ubić białka, dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać i dodać do masy kokosowej
Krok 4 - Dyniowe kokosanki foto
5
i delikatnie wymieszać.
Krok 5 - Dyniowe kokosanki foto
6
Gotową masę kłaść łyżeczką na blasze wyłożonej papierem do pieczenia robiąc odstępy.
Krok 6 - Dyniowe kokosanki foto
7
Kokosanki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
Gotowe wystudzić na kratce.
Krok 7 - Dyniowe kokosanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.10.2014 21:03
pychotka :)
Renata9 24.10.2014 18:58
super deserek zrobiłaś :-)
cukiereczek 24.10.2014 18:04
bardzo pomysłowe
jasiek 24.10.2014 17:54
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak