Dyniowe gofry z nutką pomarańczy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • cukier

    4 łyżki
  • oliwa

    0,5 szkl
  • puree z dyni

    0,5 szklanki
  • skórka z pomarańczy

    1 łyżeczka
  • mąka tortowa

    25 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mleko

    1,5 szkl
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dyniowe gofry z nutką pomarańczy foto
Żółtka oddzielić od białek, wsypać cukier, zmiksować.
Krok 2 - Dyniowe gofry z nutką pomarańczy foto
Następnie wlać mleko i olej, dodać pure z dyni, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ponownie zmiksować.
Krok 3 - Dyniowe gofry z nutką pomarańczy foto
Wsypać otartą skórkę z pomarańczy.
Krok 4 - Dyniowe gofry z nutką pomarańczy foto
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem delikatnie mieszając. Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na rumiany kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat