Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dyniowa z kulkami ryżowo -kaszowymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 70 dek
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
oliwa 2 łyżki
papryka mielona
kasza 10 dek
ryż 10 dek
jajko 2 szt
śmietana 1/3 szklanki
sól
pieprz
ketchup 2 łyżki
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: dyniowa z kulkami ryżowo -kaszowymi

Kroki postępowania

1
Do głębszego garnka wlewamy oliwę i rozgrzewamy. Cebulę i paprykę obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę, chwilę podsmażyć. Dodać pokrojony w kostkę miąższ z dyni podsmażyć przez 5-10 min i dolać 1,5 litra wody. Gotować przez 30 min, zmiksować.
Krok 1 - dyniowa z kulkami ryżowo -kaszowymi foto
2
Ryż i kaszę najlepiej w woreczkach ugotować, ostudzić . Następnie dodać ketchup, jajka i dobrze wymieszać. Z masy zrobić kulki. Zmiksowaną zupę zagotować i wrzucić kulki, kostki rosołowe i dodać zahartowaną śmietanę.
Krok 2 - dyniowa z kulkami ryżowo -kaszowymi foto
3
Całość gotować 15 min. Doprawić do smaku, solą, pieprzem, i papryką.
Krok 3 - dyniowa z kulkami ryżowo -kaszowymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 15.01.2014 12:12
dla mnie nowość
pestka 15.01.2014 09:04
bardzo ciekawa propozycja na obiad
IZABELA29 22.09.2013 14:54
ciekawa propozycja
ben-ka 22.09.2013 12:31
Nie wiem dlaczego ale u nas nie ma tradycji wykorzystywania dyni w kuchni,jedynie suszy się pestki.
misia53 24.05.2013 15:46
ciekawa , niespotykana ...
teresa18 25.02.2013 20:19
ciekawy dodatek
paulina2157 24.02.2013 12:26
ciekawy przepis i taki delikatny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak