Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowa - krem z pestkami
Kroki postępowania
Pokroić na półksiężyce i obrać ze skórki.
miąższ z dyni | 400 g |
cebula | 1 szt |
ząbek czosnku | 1 szt |
papryka czerwona | 1/2 szt |
marchewka | 1 szt |
papryka żółta | 1/2 szt |
imbir | 1/2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1/2 łyżeczki |
bulion warzywny | 1,5 litra |
olej kokosowy | 2 łyżki |
ziemniaki | 300 g |
śmietana | 2 łyżki |
pestki dyni | 1 garść |
natka pietruszki | 2 łyżki pokrojonej |
jabłko kwaśne | 1/2 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: