Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia z pomidorowym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
boczek 10 dag
cebula 1 szt
ketchup 3 łyżka
przecier pomidorowy 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
pomidorki koktajlowe 15 dag
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia z pomidorowym sosie

Dynię obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w kostkę, ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Boczek stopić, dodać posiekaną cebulę, wsypać mąkę, przecier pomidorowy i ketchup, rozprowadzić wywarem z dyni i śmietaną, zagotować i dodać do ugotowanej dyni. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki, włożyć do sosu, przyprawić solą, cukrem i pieprzem, zagotować. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 23.08.2016 13:15
ciekawe :)
Katarzyna59 14.07.2013 11:18
bardzo apetycznie wygląda
Iwusia 18.05.2013 23:24
bardzo smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak