Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia z kiełbasą

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1-1,3 kg po obraniu
kiełbasa 60 dag
papryka czerwona 2 sztuki
natka pietruszki spory pęczek
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
cebula 2 sztuki
olej do smażenia
przecier pomidorowy ok 0,5 litry

Porada

Tak przygotowane danie możemy podawać do ryżu jako danie gorące. Ja i moja rodzina chętnie jemy je także do chleba.

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia z kiełbasą

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w kostkę. Tak przygotowaną rumienimy na oleju.
Krok 1 - Dynia z kiełbasą foto
2
Kiełbasę kroimy na dość duże kawałki (kostkę) i dodajemy do cebuli. Chwilkę razem smażymy.
Krok 2 - Dynia z kiełbasą foto
3
Następnym dodanym składnikiem jest pokrojona w kostkę papryka.
Krok 3 - Dynia z kiełbasą foto
4
Dynię kroimy grubą kostkę
Krok 4 - Dynia z kiełbasą foto
5
Dodajemy do całości dynię . Potrawkę podlewamy przecierem, doprawiamy do smaku i gotujemy. Dynia powinna być miękka, ale zachować swój kształt.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy.
Danie porcjujemy. Podajemy na ciepło.
Krok 5 - Dynia z kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.01.2015 00:46
Smaczne danie.
IlonaAlbertos 20.01.2015 16:45
Smakowite danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak