Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia z jabłkiem i miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
por 1 szt
masło 1 łyżka
dynia 1 kg
jabłka 2 szt
sól i pieprz d/s
Przyprawa curry orientalna Prymat szczypta
miód 1/2 łyżki
cydr 75 ml
listki melisy 1 posiemane łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia z jabłkiem i miodem

Cebulę obrać i posiekać. Por oczyścić, umyć i pokroić w krążki. Masło rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę z porem.
Dynię i jabłka obrać, wydrążyć gniazda z pestkami. Miąższ pokroić w kostkę. Obydwa składniki krotko poddusić z cebula i porem. Dopraw do smaku solą, pieprzem, curry oraz miodem. Wymieszać i wlać cydr. Przykryć patelnię i dusić potrawę jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anetaM18 23.02.2017 20:22
To pyszny dodatek do pieczonych mięs lub ryb.
anetaM18 23.02.2017 20:21
Podawać dynię posiekaną miętą.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak