Dynia w zalewie cynamonowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 szt
  • woda

    1 litr
  • cukier

    1 kg
  • Kwas cytrynowy Prymat

    3 łyżeczki
  • cynamon

    3 łyzeczki
  • cukier waniliowy

    2 opakowania
  • Goździki całe Prymat

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię obrać ze skóry, wydrążyć łyżką miąższ z pestkami. Oczyszczoną dynię pokroić w dużą kostkę. Zagotować wodę z cukrem, kwaskiem cytrynowym i przyprawami. Do gotującej się zalewy dodać dynię i gotować do zeszklenia około 20 minut. Przełożyć do słoików i odwrócić do góry nogami. Słoiki okryć kocem do całkowitego ostudzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat