Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia w zalewie cynamonowej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 szt
woda 1 litr
cukier 1 kg
Kwas cytrynowy Prymat 3 łyżeczki
cynamon 3 łyzeczki
cukier waniliowy 2 opakowania
Goździki całe Prymat 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia w zalewie cynamonowej

Dynię obrać ze skóry, wydrążyć łyżką miąższ z pestkami. Oczyszczoną dynię pokroić w dużą kostkę. Zagotować wodę z cukrem, kwaskiem cytrynowym i przyprawami. Do gotującej się zalewy dodać dynię i gotować do zeszklenia około 20 minut. Przełożyć do słoików i odwrócić do góry nogami. Słoiki okryć kocem do całkowitego ostudzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak