Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 kg obranej i oczyszczonej
pomidor 60 dag
cebula 2 średnie
ziele angielskie 3 szt
musztarda
sól
pieprz
miód
tłuszcz do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia w pomidorach

Oczyszczoną dynię kroimy w średnią kostkę, podlewamy odrobiną wody i dusimy 3-4 minuty. Cebulę siekamy w kostkę, przesmażamy na kilku łyżkach tłuszczu, dodajemy sparzone, obrane ze skóry i pokrojone w małe kawałki pomidory, liść laurowy i ziele angielskie, dusimy pod przykryciem około 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ketchupem, musztardą i miodem. Wyciągamy liście laurowe i ziele angielskie, miksujemy. Sosem zalewamy podduszoną dynię i prażymy na wolnym ogniu jeszcze około 3-4 minut. Podajemy z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak