Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia w occie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

dynia 1 szt
cukier 1 szkl
Kwas cytrynowy Prymat 4 łyżki
Goździki całe Prymat kilka sztuk

Zalewa

woda 2,5 litra
ocet 0,5 litra
Goździki całe Prymat 10 szt
cukier 1 kg
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia w occie

Dynię obrać ze skóry i pokroić w dużą kostkę. Dynię zalać wodą aby cały była zakryta w wodzie dodać cukier, kwasek cytrynowy i gotować około 10 minut. Po tym czasie odcedzić. Do każdego słoika dodać po 2 goździki, włożyć ciepłą dynię. Składniki na zalewę zagotować i gorącą zalewą zalać dynię. Słoiki zakręcić, odstawić do góry dnem i przykryć kocem aby wieczka się zassały.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AsiaaK 13.09.2017 22:44
muszę wypróbować ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak