Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia po węgiersku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 70 dkg
kwas z ogórków 1 szklanka
masło 50 g
śmietana kwaśna 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
koper świeży 1 pęczek
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia po węgiersku

Kroki postępowania

1
Dynię pokroić w kostkę i wrzucić na osoloną gotującą się wodę. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień pod garnkiem. Gotować krótko, aby kostki dyni zachowały swój kształt. Odcedzić.
Krok 1 - Dynia po węgiersku foto
2
Z masła i maki przygotować zasmażkę, rozprowadzić ją zimnym kwasem z ogórków. Do powstałego sosu dodać dynie i delikatnie wymieszać. Zagotować i od razu zdjąć z ognia.
Krok 2 - Dynia po węgiersku foto
3
Dodać łyżkę śmietany, posiekany koperek, doprawić do smaku – wymieszać i od razu serwować.
Krok 3 - Dynia po węgiersku foto
4
Można podawać do mięsa, placków ziemniaczanych lub jako jarzynę do obiadu. Bardzo smaczne!
Krok 4 - Dynia po węgiersku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.07.2014 16:28
wyglada apetycznie
Jagódka77 23.05.2014 13:40
wygląda super i pewnie tak smakuje
Alex_M 27.02.2014 12:27
bardzo ciekawy przepis :)
AZgotuj 26.02.2014 09:51
bardzo ciekawy przepis:)
Anna133 26.02.2014 08:56
pięknie to wygląda ,ciekawa jestem smaku
Mniam 26.02.2014 07:14
Ciekawy dodatek kwasu z ogórków. Muszę kiedyś tak zrobić, bo dynię bardzo lubię.
Róża1 25.02.2014 22:35
super przepis :-), a nazwa orginalna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak