Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia po Gruzińsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 70 dag
cebula biała 2 szt
orzechy włoskie 3/4 szklanki
masło 2 łyżki
śliwki suszone 1/2 szklanki
natka pietruszki 1/2 pęczka
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia po Gruzińsku

Wykonanie:
Dynię obrać, usunąć nasiona, pokroić w kostkę zalać gorącą woda i ugotować do miękkości pod przykryciem. Cebulę drobno posiekać, obsmażyć na maśle, dodać pokrojone śliwki, posiekane orzechy i cynamon. Doprawić do smaku solą, w razie potrzeby dodać gorącej wody i poddusić. Następnie dynię odsączyć, połączyć z owocami i cebulą. Wyłożyć na półmisek i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 03.10.2016 10:37
Zapowiada się bardzo smakowicie:)
asiatok 08.09.2016 23:18
Coś zupełnie odmiennego z dyni
staropolanka5 14.05.2015 00:20
smacznie wygląda ta dynia
Anna169Hosz 20.09.2014 09:26
Ciekawy przepis.
monikalangier 19.09.2014 18:39
ciekawa inspiracja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak