Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia marynowana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zalewa

woda 6 szklanek
ocet 10 % 1,5 szklanki
Goździki całe Prymat 15
Ziele angielskie całe Prymat 7 ziarenek
cukier 12 łyżek

Reszta

dynia 1 mała
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia marynowana

Dynie kroimy na dowolne części, oddzielamy od pestek i włosowatych części, obieramy i kroimy na małe kwadraciki.
Składniki na zalewę zagotowujemy.
Dynię obgotowujemy w dużym garnku z osoloną wodą, odcedzamy jak tylko zacznie się gotować, nie gotujemy jej ani nie zostawiamy w wodzie, od razu przekładamy do wyparzonych słoików zalewamy gorącą zalewą, do każdego słoika wkładamy po jednym goździku. Szczelnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem na ściereczce, nie pasteryzujemy, po kilku godzinach, gdy ostygną można je odwrócić i odstawić do spiżarni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 07.11.2016 00:16
na pewno dobra
Futka 11.12.2015 13:11
Świetna propozycja :)
slodkieniebo 05.12.2015 12:04
nigdy wczesniej nie marynowałam dyni :)
Damiano
Damiano 05.12.2015 08:03
fajny przepis
Franciszek 05.12.2015 00:16
dobry pomysł
Renata9 04.12.2015 22:05
Lubię taką dynie.
sliwka 04.12.2015 20:00
Super przepis;)
gosia1988 04.12.2015 19:40
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak