Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia marynowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 375 g
ocet 250 ml
woda 750 ml
Goździki całe Prymat 5 szt
dynia 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia marynowana

Kroki postępowania

1
Obraną dynię kroimy na wąskie kawałki a później na kostkę.
Krok 1 - Dynia marynowana foto
2
Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier i gożdziki. Do gotującej się zalewy wrzucamy pokrojoną dynię i gotujmy do zeszklaenia około 10 minut aż dynia będzie chrupka i delikatnie mięka
Krok 2 - Dynia marynowana foto
3
Dynie przekładamy do słoików. Odcedzamy goździki i zalewamy gorącą zalewą dynię. Zakręcamy mocno słoiki, obracamy na góry dnem i odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 3 - Dynia marynowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 03.11.2013 17:34
fajny pomysł :)
Mniam 03.11.2013 16:01
Też muszę taką zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak