Dynia marynowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    2 kilogramy
  • woda

    1 litr
  • cynamon

    mały kawałek
  • cukier

    2 szklanki
  • ocet

    3/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię obrać, pozbawić pestek, oczyszczony miąższ pokroić w kostkę, zalać osoloną wodą i ugotować. Z wody, octu, cukru, cynamonu sporządzić zalewę, zalać nią ułożoną w słoikach dynię. Słoiki szczelnie zamknąć, pasteryzować ok. 15 min. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 17.02.2014 23:27
lubię do mięs i drobiu
ONY_za_kare 09.02.2013 13:56
taka jak lubie
Goya 04.09.2012 11:40
super
Stenka 28.07.2012 12:40
dynia nie gorsza od ogórków a mnie popularna
Wacław 21.07.2012 11:59
fajny przepis !
bgs1984 13.07.2012 21:54
mniam
marzenciak1985 13.07.2012 20:39
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat