Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwukolorowy placek z owoców sezonowych

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jaja 6 sztuk
cukier kryształ 20 dag
masło 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżka
kakao 2 łyżki
galaretka 2 opakowania
owoce 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowy placek z owoców sezonowych

Masło ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka. Mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia. Do całości dodajemy ubite białka. Gotową konsystencję dzielimy na dwie części. Do pierwszej dodajemy kakao. Ciemne ciasto wykładamy na blasze, a na nim jasne. Następnie układamy owoce (obojętne jakie- w zależności od sezonu). Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu zalewamy całość galaretką. Wstawiamy do lodówki.

PS. najlepiej aby owoce różniły się kolorami, wtedy najlepiej się prezentuje :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 19.09.2013 12:39
smakowity bardzo
ajres 15.09.2013 21:36
polecam , pyszne ciasto
Gosia20 03.10.2012 14:50
wygląda świetnie
Juleczka20 27.09.2012 17:56
pyszność
malaczarna23 06.09.2012 08:32
wygląda wspaniale:) zjadłabym nawet teraz
Justyna223 05.09.2012 21:25
wygląda obłednie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak