Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dwukolorowe kruche serduszka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 130 gram
mąka 250 gram
cukier puder 3/4 szkl
czerwony barwnik w żelu wilton
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: dwukolorowe kruche serduszka

Kroki postępowania

1
wszystkie składniki zagniatamy, a gotowe ciato schładzamy w lodówce.

Ciasto dzielimy na 2 części.Do jednej z nich dodajemy kilka kropli barwnika.Zagniatamy.
Krok 1 - dwukolorowe kruche serduszka foto
2
Ciasto wałkujemy na ok 5 mm grubości. wykrawamy koła a następnie w nich foremką serca. Postępujemy tak samo z drugim ciastem.
Krok 2 - dwukolorowe kruche serduszka foto
3
Składamy na nasmarowanej blasze ciastka z połączenia obu kolorów.
Krok 3 - dwukolorowe kruche serduszka foto
4
PIeczemy aż ciasteczka lekko się zrumienia(15 min)
Krok 4 - dwukolorowe kruche serduszka foto
5
Gotowe ciasteczka przekładamy na paterę. Gotowe.
Krok 5 - dwukolorowe kruche serduszka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 16.02.2014 21:33
Wyglądają jak medale.
teresa18 28.01.2014 17:26
Świetne ksztalty
mitek111 28.01.2014 16:48
idealne do kawy dla dwojga
SmakolykiJoanny 28.01.2014 09:43
fajny pomysł na ciasteczka
Magula 28.01.2014 08:42
Fajne ciasteczka
Janina 28.01.2014 08:03
Świetne serduszka;)
ada.la 28.01.2014 08:02
fajne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak