Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwukolorowe ciasteczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dag
żółtko jajek 3 szt
mąka 2,5 szkl
jajko 1 szt
sól szczypta
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy 32 g
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowe ciasteczka

Kroki postępowania

1
Z podanych składników na ciasto zagnieść je. Podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i ponownie zagnieść tak aby połączyło się z ciastem. Wstawić ciasto do lodówki na 1 godzinę.

Rozwałkować oba ciasta na grubość około 0,5 cm. Wycinać w ciemnym i jasnym po tyle samo kółek od szklanki. W środku kółka wyciąć kółko od kieliszka i wyjąć.

Krok 1 - Dwukolorowe ciasteczka foto
2
Małe kółka zamienić tak, aby ciemne było w jasnym cieście, a jasne w ciemnym.

Krok 2 - Dwukolorowe ciasteczka foto
3
Piec w nagrzanym piekarniku około 15 minut.
Wystudzić.
Krok 3 - Dwukolorowe ciasteczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.07.2016 17:49
pyszne takie domowe ciasteczka
Anna169Hosz 08.07.2016 10:32
Urocze kółeczka:)
Futka 08.07.2016 10:21
Świetne i bardzo smakowite ciasteczka :)
Janina 08.07.2016 10:18
Ciekawy pomysł;))
ben-ka 08.07.2016 09:38
Super ciasteczka !
Krystyna32 08.07.2016 09:16
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak