Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwukolorowa zupa krem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielony groszek 2 puszka
dynia 1 kg
włoszczyzna 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowa zupa krem

Kroki postępowania

1
Dynię kroimy w kostkę i gotujemy w 1 garnku. Groszek odsączamy i wrzucamy do 2 garnka. Zalewamy wodą tylko tyle, aby przykryło warzywa. Do obydwu garnków wrzucamy po pół włoszczyzny i po jednej kostce rosołowej.
Krok 1 - Dwukolorowa zupa krem foto
2
Obie zupy gotujemy ok. 30 minut, aż włoszczyzna będzie miękka. Po zdjęciu z palnika miksujemy blenderem.
Krok 2 - Dwukolorowa zupa krem foto
3
Do jej podania potrzebne są 2 łyżki wazowe. Nabieramy obie zupy i jednocześnie z 2 stron nalewamy je na talerz. Na ich "łączeniu" sypiemy pokrojony szczypior. Można też szczypiorek zastąpić drobnymi grzankami z chleba.
Smacznego :)
Krok 3 - Dwukolorowa zupa krem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 19.10.2013 21:43
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak