Dwukolorowa zupa krem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielony groszek

    2 puszka
  • dynia

    1 kg
  • włoszczyzna

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dwukolorowa zupa krem foto
Dynię kroimy w kostkę i gotujemy w 1 garnku. Groszek odsączamy i wrzucamy do 2 garnka. Zalewamy wodą tylko tyle, aby przykryło warzywa. Do obydwu garnków wrzucamy po pół włoszczyzny i po jednej kostce rosołowej.
Krok 2 - Dwukolorowa zupa krem foto
Obie zupy gotujemy ok. 30 minut, aż włoszczyzna będzie miękka. Po zdjęciu z palnika miksujemy blenderem.
Krok 3 - Dwukolorowa zupa krem foto
Do jej podania potrzebne są 2 łyżki wazowe. Nabieramy obie zupy i jednocześnie z 2 stron nalewamy je na talerz. Na ich "łączeniu" sypiemy pokrojony szczypior. Można też szczypiorek zastąpić drobnymi grzankami z chleba.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 19.10.2013 21:43
super wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat