Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwukolorowa wegańska czekolada kokosowa z pistacjami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Warstwa ciemna

olej kokosowy 3/4 szklanki
kakao 1/4 szklanki
miód 2-3 łyżki
pistacje 30 gram
wiórki kokosowe 30 gram

Warstwa jasna

olej kokosowy 3/4 szklanki
miód 2-3 łyżki
pistacje 30 gram
wiórki kokosowe 30 gram

Porada

U mnie wchodzą 2 duże czekolady o wymiarach 16 x 23 cm.

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowa wegańska czekolada kokosowa z pistacjami

Przygotować warstwę ciemną.
Olej kokosowy rozpuścić w rondelku.
Dodać kakao, miód (lub jeden z syropów).
Całość mieszać do momentu uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
Na końcu wsypać wiórki kokosowe oraz pistacje.
Czekoladową masę przelać do płaskiego naczynia wyłożonego folią spożywczą i wstawić do lodówki - aż czekolada zrobi się twarda.
Zgodnie z powyższym opisem przygotować jasną warstwę - tylko bez kakao.
Jasną czekoladę ostudzić i przelać na ciemną.
Całość ponownie schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2017 23:12
Pomysłowo i smacznie.
Jagódka17
Jagódka17 21.10.2017 15:37
Wspaniały pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak