Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwukolorowa babka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1 szk
mąka 2 szk
masło 20 dag
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
kakao 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowa babka

Masło roztopić w rondelku i ostudzić.
Jajka zmiksować wraz z cukrem na puszystą masę, następnie dodać masło i całość zmiksować.
Zmniejszyć obroty miksera i małymi porcjami dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Foremkę do pieczenia ciasta natłuścić i oprószyć bułką tartą. Przelać ciasto, przy czym zostawić około 1/3. Do pozostałej części ciasta dodać kakao i zmiksować. Ciasto ciemne wylać na ciasto jasne. Odwrotną stroną łyżki lub widelca zrobić szlaczek w cieście.
Piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasto ostudzić i ozdobić lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 13.02.2015 14:00
bardzo apetyczna :)
luna76 13.02.2015 07:34
piękna i smaczna !!
anilewe13
anilewe13 13.02.2015 00:16
pyszne ciacho
Adam/ZUB3R 12.02.2015 22:45
smaczna babka
Cynamonka 12.02.2015 22:17
moja babcia taką robi :D
Futka 12.02.2015 21:16
Wspaniała babka! Prezentuje się bardzo apetycznie :)
as28 12.02.2015 19:56
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak