Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duże muszle po sycylijsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makron muszle 1/2 opakowania
rodzynki 1/2 szklanki
pistacje 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
olej 1 łyżeczka
białe wino
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Duże muszle po sycylijsku

Makron muszlę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Pistacje obieramy. Na patelni rozpuszczamy masło z dodatkiem oleju. Dodajemy pistacje i rodzynki. Podsmażamy. Dodajemy makaron -lekko mieszamy. Doprawiamy sola pieprzem podlewamy odrobina białego wina. Dusimy chwilę. Doprawiamy suszonymi pomidorami z bazylia. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 05.08.2013 18:15
dodatek pistacji interesujący - to musi naprawdę nieźle smakować!
patryska76 05.08.2013 17:59
Z pewnością pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak