Duża płotka smażona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płotka

    1 duża
  • mąka pszenna

    150 gram
  • bułka tarta pikantna

    150 gram
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 szczypta
  • olej do smażenia

    200 mili
  • cytryna

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Duża płotka smażona foto
Obieram z łusek rybę myję i solę ze wszystkich stron wewnątrz i zewnątrz skrapiam cytryną, zostawiam na 30 minut .
Krok 2 - Duża płotka smażona foto
Kroje ją w dzwonka potem obtaczam w bułce tartej wymieszanej z mąką .
Krok 3 - Duża płotka smażona foto
Smażę około 15 minut z obu stron na złotawy kolor na tłuszczu .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Henryka2 06.11.2012 22:47
Nie myślę, wiem. To jest leszcz!
SmakolykiJoanny 05.11.2012 16:59
Henryko Dostałam rybkę od wędkującego sąsiada powiedział że to płotka :) Myślisz że to leszcz?
Henryka2 05.11.2012 16:53
Przecież to nie płotka a leszcz jak malowanie.Ładna sztuka.
Mati3 05.11.2012 16:17
mniam:)
Justyna28 05.11.2012 16:05
smaczna:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat