Duszony udziec

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec cielęcy

    1 kg
  • bulion warzywny

  • natka pietruszki

  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie myjemy, wysuszamy, nastepnie nacieramy sola oraz pieprzem oraz posiekana natka pietruszki i odstawiamy mieso do lodowki. Po okolo 1h wyjmujemy udziec, obkrecamy sznurkiem -aby mieso sie nie rozleciało, polewamy bulionem warzywnym, podsmazamy i dusimy pod przykryciem przez 1,5h. Smacznego! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat