Duszony sos grzybowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby świeże

    1/2 kg
  • masło

    1 łyżka
  • cebula

    2 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • śmietana

    1/2 szklanka
  • mąka

    1 łyżeczka
  • szczypiorek

    1/2 pęczek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyszczamy, kroimy wzdłuż. Cebulę siekamy i całość podsmażamy na maśle. Doprawiamy. Podlewamy odrobiną wody, zaprawiamy mąką rozmieszaną ze śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat