Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony schabik.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 kotlety
olej do smażenia 2 łyzki
sos biały 1 torebka
śmietana 1 łyzka
chrzan 1 łyżeczka
zielenina 1 łyzka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony schabik.

Kotlety schabowe obsmażamy na oleju i przekładamy do rondelka.Podlewamy woda i dusimy przez 1/2 godziny,Po tym czasie rozrabiamy sos "biały"z torebki,dodajemy do mięsa i dusimy do miękkości.Sos doprawiamy śmietaną,chrzanem oraz dodajemy zieleninke.Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 05.11.2013 07:21
wyśmienite danie z takim pysznym sosikiem
pajbek 26.08.2013 12:27
Pyszne mięsko :-)
kate.500 16.05.2013 20:06
pyszne miesko
olkaaa 15.05.2013 07:31
bardzo smaczny
Grażyna13 15.01.2013 14:58
Pyszny :)
Motorek 21.10.2012 11:06
pyszniutki
alaaa 07.10.2012 19:52
sos chrzanowy lubię do każdego mięska,pycha
ankaryba 03.09.2012 08:04
smaczny :-)
misia53 17.07.2012 10:47
zaduszonego schabika też lubię
paula99926 26.06.2012 09:39
musi być smaczny :)
barbara11561 14.06.2012 22:57
pyszne mięsko
IZABELA29 14.06.2012 08:06
zatym to juz przepadają ... i proszą o dokładkę .
anemon 14.06.2012 07:10
Szybko i smacznie. I jak zwykle ładnie podane.
MAR3STA 13.06.2012 18:35
pyszny
Justyna23
Justyna23 13.06.2012 10:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak