Duszony schabik.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 kotlety
  • olej do smażenia

    2 łyzki
  • sos biały

    1 torebka
  • śmietana

    1 łyzka
  • chrzan

    1 łyżeczka
  • zielenina

    1 łyzka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety schabowe obsmażamy na oleju i przekładamy do rondelka.Podlewamy woda i dusimy przez 1/2 godziny,Po tym czasie rozrabiamy sos "biały"z torebki,dodajemy do mięsa i dusimy do miękkości.Sos doprawiamy śmietaną,chrzanem oraz dodajemy zieleninke.Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 05.11.2013 07:21
wyśmienite danie z takim pysznym sosikiem
pajbek 26.08.2013 12:27
Pyszne mięsko :-)
kate.500 16.05.2013 20:06
pyszne miesko
olkaaa 15.05.2013 07:31
bardzo smaczny
Grażyna13 15.01.2013 14:58
Pyszny :)
Motorek 21.10.2012 11:06
pyszniutki
alaaa 07.10.2012 19:52
sos chrzanowy lubię do każdego mięska,pycha
ankaryba 03.09.2012 08:04
smaczny :-)
misia53 17.07.2012 10:47
zaduszonego schabika też lubię
paula99926 26.06.2012 09:39
musi być smaczny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat