Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony kurczak w kolorowych warzywach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 700 gram
papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
pieczarki 6 sztuki
cebula 2 sztuki
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
oliwa
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony kurczak w kolorowych warzywach

Kroki postępowania

1
Na samym początku należy umyć i pokroić filet z kurczaka na średnie kawałki. Pokrojony filet przyprawiamy i wstawiamy do lodówki na 30min.
Krok 1 - Duszony kurczak w kolorowych warzywach foto
2
Papryki myjemy czyścimy z nasion i kroimy w kawałki. Pieczarki obieramy o kroimy w kostkę.
Krok 2 - Duszony kurczak w kolorowych warzywach foto
3
Cebulę obieramy i kroimy ją w półksiężyce. Na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oliwy wrzucamy nasze warzywa i dusimy do miękkości.
Krok 3 - Duszony kurczak w kolorowych warzywach foto
4
Następnie dokładamy kawałki kurczaka i dusimy dalej całość przyprawiamy.
Krok 4 - Duszony kurczak w kolorowych warzywach foto
5
Po uduszeniu się kurczaka danie jest gotowe do podania. Smacznego!!
Krok 5 - Duszony kurczak w kolorowych warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 12.01.2014 11:28
lubię taki obiadek
Dorian 27.01.2013 16:47
apetyczny
cooleczka 18.01.2013 09:18
fajny
Konczi 04.01.2013 09:04
smacznie wygląda!
-Natka- 04.01.2013 08:28
pyszne i zdrowe jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak