Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony kurczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
papryka 0,5 szt
bulion drobiowy 1 szklanka
marchewka 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony kurczak

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę lub paski i na dwóch łyżkach oliwy podsmażyć. Dodać pokrojoną w słupki marchewkę, posiekana w piorka cebulę i zalać bulionem drobiowym. Dusić do miękkości warzyw, dodać paprykę pokrojoną w paseczki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką słodką oraz łyżeczką koncentratu pomidorowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 15.06.2014 20:18
Piękny i pyszny :)
adelajda 11.12.2012 07:50
kurczak w każdej postaci !
Małgorzata106 08.12.2012 14:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak