Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony królik, marynowany w cebuli i czosnku

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1 szt
cebula biała 2 szt
czosnek ząbki 5 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
olej z pestek winogron 2-3 łyżki
masło 1 łyżka
por 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony królik, marynowany w cebuli i czosnku

Kroki postępowania

1
Królika pokroić na części. Umyć i osuszyć papierowym recznikiem. Cebulę i czosnek pokroć w plastry. Mięso oprószyć solą i przyprawa do kurczaka, następnie wymieszać z cebuląi czosnkiem. ułożyć w szklanym naczyniu i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.
Krok 1 - Duszony królik,  marynowany w cebuli i czosnku foto
2
Na patelni rozgrzać olej z pestek winogron i obsmażyć na nim mięso ze wszystkich stron.
Krok 2 - Duszony królik,  marynowany w cebuli i czosnku foto
3
Mięso przełożyć do rondla, w którym będzie sie dusiło a na patelnię (na której smażyliśmy królika) wlać trochę wody i zagotować.
Krok 3 - Duszony królik,  marynowany w cebuli i czosnku foto
4
Wodą z patelni zalać królika. Dusić do miękkości. Pod koniec dodać pora. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 4 - Duszony królik,  marynowany w cebuli i czosnku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 22.09.2014 15:52
smaczne i zdrowe mięsko
Gracer 22.09.2014 15:50
smaczny obiad
Agnieszka-87-25 22.09.2014 15:38
pyszne i zdrowe
Konczi 22.09.2014 14:46
Musi być smaczny Twój królik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak