Duszony kotlet schabowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 plastry
  • musztarda

    1 łyżka
  • majeranek

  • mąka pszenna

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety lekko rozbić pięścią ,posolić,popieprzyć i podsmażyć na rumiany kolor.Mięso przełożyć na talerz .Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucić mąkę i zrumienić dodać musztardę rozcieńczoną z wodą . Gotować przez chwilę ,doprawić do smaku przyprawami i dodać kotlety aby się podgrzały .Podajemy z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 15.08.2012 11:28
fajna alternatywa dla smażonego
Maniek2 29.04.2012 09:04
super
ziutula 08.03.2012 21:28
lubie taki duszony z sosem..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat