Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony karczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
seler naciowy 1 roślina
koper włoski 1 bulwa
sos sojowy 4 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony karczek

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i pokroić w plastry. Obsmażyć na oleju z obu stron. Przełożyć do rondla. Posolić. Dodać posiekaną bulwę kopru włoskiego oraz drobno pokrojone gałązki selera naciowego.
Krok 1 - Duszony karczek foto
2
Zalać 300ml wody, skropić sosem sojowy, dodać zmiażdżony czosnek i dusić pod przykryciem ok 25-30 minut.
Krok 2 - Duszony karczek foto
3
Gotowe mięso doprawić do smaku pieprzem. Sos można zagęścić mąką lub pozostawić w wersji dietetycznej. Podawać dodatkowo, np. z ostrym sosem piri piri albo z keczupem.
Krok 3 - Duszony karczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 12.06.2015 22:18
Fajne mięsko;')
w mojej kuchni 12.06.2015 16:14
pyszny obiad podano
Alex_M 12.06.2015 15:48
pyszne mięsko :)
Agnieszka-87-25 12.06.2015 14:57
bardzo dobre
Motorek 12.06.2015 13:38
Super mięsko
Aleksandra/Olcia 12.06.2015 12:25
bardzo lubię karczek....pod każdą postacią.mimo że tłusty i niezbyt zdrowy raz na jakiś czas nie zaszkodzi,a smak ma niepowtarzalny
wwwiolka 12.06.2015 11:24
Bardzo fajny przepis.
Futka 12.06.2015 11:08
Niezwykle smakowity karczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak