Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony karczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 5 plastrów
cebula 1 sztuka
przyprawa gyros
mąka
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony karczek

Mięso lekko rozbić dłonią albo drewnianym tłuczkiem.
Oprószyć przyprawą. Cebulę obrać, pokroić w piórka albo krążki. Plastry karczku obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać cebulę i razem przesmażyć. Podlać wodą tak by zakryła mięso. Dusić na małym ogniu by mięso nie przywarło do patelni. Doprawić do smaku. Jeśli chcemy więcej sosu podlać wodą i zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 05.11.2012 13:14
mniam
medi 05.11.2012 13:12
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak