Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z indyka
400 gramów -
olej do smażenia
-
cebula
2 sztuki -
śmietana kremowa 30% lub 36%
500 mililitrów -
marchewka
200 gramów -
gruszki
200 gramów -
Papryka słodka mielona Prymat
0,5 łyżeczki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
imbir
0,5 łyżeczki -
Liść lubczyku suszony Prymat
1 łyżeczka -
masło
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Duszony indyk z gruszkami i imbirem - Krok po kroku
Kroki postępowania
1. Na rozgrzanym oleju z masłem obsmażyć mięso z pokrojoną w kostkę cebulą, imbirem i słodką papryką.
2. Następnie wlać śmietanę, gotować 10 minut.
5. Podawać z ryżem.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się