Duszony indyk z gruszkami i imbirem - Krok po kroku

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    400 gramów
  • olej do smażenia

  • cebula

    2 sztuki
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    500 mililitrów
  • marchewka

    200 gramów
  • gruszki

    200 gramów
  • Papryka słodka mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • imbir

    0,5 łyżeczki
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Duszony indyk z gruszkami i imbirem - Krok po kroku foto

1. Na rozgrzanym oleju z masłem obsmażyć mięso z pokrojoną w kostkę cebulą, imbirem i słodką papryką.

Krok 2 - Duszony indyk z gruszkami i imbirem - Krok po kroku foto

2. Następnie wlać śmietanę, gotować 10 minut.

Krok 3 - Duszony indyk z gruszkami i imbirem - Krok po kroku foto
3. Dodać ugotowaną, pokrojoną w słupki marchewkę, pokrojone w cząstki gruszki i pozostałe przyprawy, dusić kolejne 10 minut.
Krok 4 - Duszony indyk z gruszkami i imbirem - Krok po kroku foto
4. Cały czas należy potrawę intensywnie mieszać.
Krok 5 - Duszony indyk z gruszkami i imbirem - Krok po kroku foto

5. Podawać z ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 02.05.2013 20:03
coś ucięło przepis, 400 g pokrojonych w kostkę piersi z ? 200 g obranych i pokrojonych w cząst ? co tam ma być?
muffina 16.04.2013 15:33
ciekawe i na pewno smaczne lubię takie kompozycje:)
bogusia19 16.04.2013 14:42
przepyszne danie
dodi 16.04.2013 14:18
super połączenie
iwi 16.04.2013 13:26
Ciekawe połączenie smaków.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat