Duszony indyk z gruszkami i imbirem - Krok po kroku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    400 g
  • olej do smażenia

  • cebula

    2 szt
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    500 ml
  • marchewka

    200 g
  • gruszki

    200 g
  • papryka słodka mielona

    0,5 łyżeczki
  • sól

  • imbir

    0,5 łyżeczki
  • liść lubczyku

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżska
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Duszony indyk z gruszkami i imbirem - Krok po kroku foto
1. Na rozgrzanym oleju z masłem obsmażyć mięso z pokrojoną w kostkę cebulą, imbirem i pokrojoną papryką.
Krok 2 - Duszony indyk z gruszkami i imbirem - Krok po kroku foto
2. Następnie wlać śmietanę, gotować 10 minut,
Krok 3 - Duszony indyk z gruszkami i imbirem - Krok po kroku foto
3. Dodać ugotowaną, pokrojoną w słupki marchewkę, pokrojone w cząstki gruszki i pozostałe przyprawy, dusić kolejne 10 minut.
Krok 4 - Duszony indyk z gruszkami i imbirem - Krok po kroku foto
4. Cały czas należy potrawę intensywnie mieszać.
Krok 5 - Duszony indyk z gruszkami i imbirem - Krok po kroku foto
5. Podawać z ryżem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 02.05.2013 20:03
coś ucięło przepis, 400 g pokrojonych w kostkę piersi z ? 200 g obranych i pokrojonych w cząst ? co tam ma być?
muffina 16.04.2013 15:33
ciekawe i na pewno smaczne lubię takie kompozycje:)
bogusia19 16.04.2013 14:42
przepyszne danie
dodi 16.04.2013 14:18
super połączenie
iwi 16.04.2013 13:26
Ciekawe połączenie smaków.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat