Duszony filet z ziołami prowansalskimi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżeczi
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • Kucharek SMAK LATA

    1 łyżeczka
  • woda

    1 szklanka
  • sól

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet umyć pokroić na kawałki , na talerzyku wsypujemy wszystkie przyprawy i robimy taką mieszankę i tą mieszanką marynujemy każdy kawałek fileta nacieramy i odstawiamy na godzinę potem rozgrzewamy patelnie i smażymy z obu stron , następnie podlewamy wodą , najlepiej już przegotowaną może być gorąca i przykrywamy pokrywka i dusimy , co 10 minut sprawdzamy czy woda nie odparowała , jeśli tak to wlewamy jeszcze raz tyle wody , filety przewracamy podczas duszenia i dusimy tak długo aż filety same będą się rozpadać od miękkości , podajemy z kaszą gryczaną lub ziemniakami . A polewamy powstałym sosikiem .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 05.10.2013 19:22
proste i smaczne
Margo1 17.12.2012 22:44
polecam
babcia 17.12.2012 22:21
przepyszny obiadek
Kate131 26.09.2012 08:53
pycha
adam1f 24.04.2012 00:38
dobry
Justyna Jussstiii 29.10.2011 10:18
mniam
Anna152 26.10.2011 08:07
pycha
novita26 25.10.2011 08:09
mniam mniam
aginaa 24.10.2011 20:09
smaczne
jolita 24.10.2011 08:07
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat