Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony filet z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zalewa

sól 1 łyżka
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 5 ziarenek

do posypania

tymianek 1 łyżka
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony filet z indyka

Gotujemy zalewę: woda z solą i solą do peklowania. Dorzucamy czosnek, liść laurowy i ziele angielskie. Po zagotowaniu i ostudzeniu zalewy wrzucamy do niej umyte mięsko i zostawiamy najlepiej na całą noc w lodówce. Rano przekładamy filet do naczynia żaroodpornego i posypujemy przyprawami. Podlewamy delikatnie oliwą. Przykrywamy i pieczemy około jednej godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.12.2014 11:17
bardzo apetyczne mięsko
Kolorowa 06.08.2014 23:55
domowe najlepsze !
adelajda 05.08.2014 19:24
Wiesz co jesz :)))
kasienka23 05.08.2014 17:29
smakowite mięsko!
kloruś 05.08.2014 16:04
wygląda smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak