Duszony filet w porach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • por

    2 szt
  • natka pietruszki

    1 szt
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sól i pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka myję i kroję w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej a następnie dodaję mięso i przyprawy. Smażę kurczaka na rumiano.

Pora drobno siekam i dodaję do miesa. Podlewam wodą i sosem sojowym.

Całość duszę az płyny odparują. Mięso podaję do ryżu, kasz czy do kanapek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renata9 02.02.2017 22:44
Dobry obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat