Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony filet w porach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
por 2 szt
natka pietruszki 1 szt
sos sojowy 2 łyżki
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony filet w porach

Filet z kurczaka myję i kroję w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wylewam olej a następnie dodaję mięso i przyprawy. Smażę kurczaka na rumiano.

Pora drobno siekam i dodaję do miesa. Podlewam wodą i sosem sojowym.

Całość duszę az płyny odparują. Mięso podaję do ryżu, kasz czy do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 02.02.2017 22:44
Dobry obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak