Duszony boczek z cebulką i jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek

    30 dkg
  • cebula

    4 szt
  • jabłka

    2 szt
  • papryka mielona

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokroić w słupki, cebulę w pół krążki i podpiec delikatnie na patelni. Dodać troszkę wody i dusić pod przykryciem ok. 10 min. Po tym czasie dodać starte jabłka na grubych oczkach i dusić jeszcze 5 min. Przygotowaną potrawę posypać papryką i pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 07.12.2012 09:31
z jabłkami nie jadłam,warto wypróbować Twój przzepis.
RenataZ-et 03.05.2012 00:10
świetny
Ewelina38 21.12.2011 21:50
uwielbiam taki boczek ale jabłka nie dodawałam, muszę wypróbować
Wafelek2601 12.12.2011 10:01
pycha
IKrakowianka 25.11.2011 01:32
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat