Duszonka mięsno-grzybowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    50 - 75 dg
  • grzyby świeże

    0, 5 - 1 kg
  • cebule

    3 sztuki
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • korzeń pietruszki

    1 sztuka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    10 ziaren
  • czosnek

    1 główka
  • wrzątek

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kawałki (jak na gulasz). Oczyszczone grzyby rozdrobnić. Do naczynia żaroodpornego dać mięso, na nie włożyć grzyby, pokrojone warzywa i przyprawy oraz zalać wrzątkiem. Zakryć naczynie. Wstawić do piekarnika na 1 - 1, 5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat