Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszonka mięsno-grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 50 - 75 dg
grzyby świeże 0, 5 - 1 kg
cebule 3 sztuki
seler korzeniowy 1 sztuka
korzeń pietruszki 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren
czosnek 1 główka
wrzątek 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszonka mięsno-grzybowa

Mięso pokroić w kawałki (jak na gulasz). Oczyszczone grzyby rozdrobnić. Do naczynia żaroodpornego dać mięso, na nie włożyć grzyby, pokrojone warzywa i przyprawy oraz zalać wrzątkiem. Zakryć naczynie. Wstawić do piekarnika na 1 - 1, 5 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak