Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone ziemniaczki z warzywami i kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
warzywa mrożone 30 dag
kiełbasa 25 dag
sól
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
tłuszcz do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone ziemniaczki z warzywami i kiełbasą

Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki. Mieszamy z warzywami (marchew pokrojona w kostkę, brokuł i kalafior podzielony na małe różyczki, groszek zielony, fasolka szparagowa). Dodajemy pokrojoną w małą kostkę kiełbasę. Całość mieszamy z przyprawą do ziemniaków oraz solą i pieprzem.
Do rondla wlewamy odrobinę oleju lub oliwy. Dodajemy warzywa, przykrywamy i całość dusimy do miękkości. Dusimy na wolnym ogniu raz na jakiś czas mieszając.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.11.2013 09:16
smaczne jedzenie
adelajda 21.05.2013 18:55
szybko i smacznie podany obiadek
MAR3STA 08.02.2013 18:43
smaczny obiad
caralajna 17.01.2013 10:24
smaczne i sycące danie
pajbek 17.01.2013 01:48
Lubię takie ziemniaczki :-)
Zdzisław 16.01.2013 22:44
super obiad i z kefirem bym zjadł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak