Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone żeberka z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 2 szt
pieczarki 300 g
cebula 2 szt
ziele angielskie 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone żeberka z pieczarkami

Żeberka natrzeć przyprawami i obsmażyć z obu stron na suchej patelni. Przełożyć do garnka zalać wodą i dodać liść i ziele. Pieczarki pokroić na ćwiartki i dodać do mięska. Cebulę pokroić w pióra i również dodać do garnka. Dusić do miękkości. Sosik można podprawić mąką i śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 13.12.2013 15:19
pycha lubię takie
Megg 13.12.2013 13:49
przepyszne takie żeberka
dada 13.12.2013 12:27
mniamka mniamka :)
w mojej kuchni 13.12.2013 01:33
same pyszności podano..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak