Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone zeberka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 2-3 łyzki
koperek 1 lyzka
żeberka wieprzowe 1 kg
marchew 1-2 szt.
przyprawy . do żeberek

Przepis i sposób przygotowania na: duszone zeberka

Marchewke myjemy,obieramy i kroimy na cienkie skośne plastry.Zeberka pluczemy i kroimy na małe porcje po czym posypujemy przyprawa i odstawiamy na chwilke.Obsmazamy na patelni na oleju z kazdej strony i podlewamy szklanka gorącej wody.Wsypujemy pokrojona marchew i dusimy pod przykryciem.Od czasu do czasu mieszajac i uzupelniajac wyparowany sosik.Gdy mięso zmięknie dodajemy śmietane i posiekany koperek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 28.06.2012 21:34
pycha
Goya 26.03.2012 19:40
mniam
cukiereczek 25.08.2010 07:37
Obiadek aż ślinka leci
Margo1 23.08.2010 12:50
po prostu uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak