Duszone warzywa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    4 sztuki
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • czosnek

    3 ząbki
  • fasolka szparagowa

    2 garści
  • sól

    do smaku
  • cebula biała

    2 sztuki
  • ziemniaki

    8 sztuk
  • tłuszcz do smażenia

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa myjemy, które trzeba obieramy i oczyszczamy. Następnie kroimy ziemniaki w plasterki, czosnek w plasterki, fasolkę na pół lub na trzy części, cebulę w piórka. Kukurydzę odcedzamy. Do garnka wlewamy troszkę tłuszczu i układamy warzywa wszystkie. Przyprawiamy co warstwę przyprawami do smaku. Dusimy ok 30-40 min, aż ziemniaki będą miękkie. Smacznego !!

( można podać z dipem jogurtowym)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 09.03.2014 13:53
takie warzywka lubię
olkaaa 28.12.2013 09:37
bardzo lubię
Wafelek2601 15.12.2011 00:34
bardzo lubię takie warzywa
Margo1 02.10.2010 15:22
lubię takie dania robić są smaczne
Monika193 02.10.2010 10:43
smaczne i zdrowe
littlecookery 01.10.2010 21:27
smaczne
RenataZ-et 01.10.2010 18:25
Pysznie, zdrowo i kolorowo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat